Vind!  Google Woonhelpdesk Gadget


» Overzicht

Termen en begrippen

 » Huren

Appartement

Relevante categorieënZoeken op tags


 » Flat
Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Een appartement is de benaming voor een woning van één verdieping; indien de woning uit meerdere verdiepingen bestaat wordt gesproken van een maisonnette. Een eenkamerappartement wordt vaak een studio genoemd. Bij eigendom van een appartement spreekt men van 'appartementsrecht'.

Kadastrale aanduiding

Meer algemeen is een appartement de aanduiding van een kadastraal eigendom, dat niet op de kadastrale kaart kan worden getekend. Als dat het geval is, wordt een zogenaamde splitsingsakte opgemaakt door een notaris, waarbij (bouw)tekeningen worden gevoegd waarop de afzonderlijke onderdelen zijn aangegeven. Aan het geheel wordt door het kadaster een aanduiding toegekend, waarbij de afzonderlijke delen zijn aangeduid met een letter A en een volgnummer. Bijvoorbeeld:

Delfzijl R 125 A 3 (A 3 = appartementsaanduiding)

Ook de gemeenschappelijke ruimtes (bijv. het trappenhuis) hebben een appartementsaanduiding.

Servicekosten

Een appartement is onderdeel van een flat of portiekwoning. Er zijn dus gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen, zoals de entree, misschien een tuin, de gangen, het trappenhuis, het dak, het rioolsysteem en eventueel een lift. Voor het onderhoud en de elektriciteitsrekening van bijvoorbeeld een gemeenschappelijke lift moeten de appartementbewoners een gelijk deel betalen. Om dit goed te organiseren bestaat er een Vereniging van Eigenaren (VvE). Als er een VvE is, dan is de eigenaar onder andere verplicht om de (maandelijkse) bijdragen te voldoen, de zogenaamde servicekosten.

Bron: Wikipedia - Gelezen: 5761x - 01/01/1970 - [Omhoog]