Vind!  Google Woonhelpdesk Gadget


» Overzicht

Termen en begrippen

Tien praktische tips voor het inrichten van het totale huis

Relevante categorieënZoeken op tags


 » Meubels
Deurkrukken
Een mooie deurkruk schept een sfeer. Over het algemeen zijn de krukken (of andere sluitwerk-attributen zeer betaalbaar. En veelal gemakkelijk aan te brengen en weer te verwijderen. Ze zijn als het ware verhuisbaar.

Contactdozen en schakelaars
Een mooi huis verdient meer dan een anonieme contactdoos of schakelaar. Voor relatief kleine bedragen kan u huis zich onderscheiden van een gemiddeld huis.

Buitenlamp
Plan bij (ver)nieuwbouw tegelijk één of meerdere buitenlampen. Het schrikt het dievengilde af, u vindt makkelijker het sleutelgat en het staat mooi.

Garderobe
Een goede garderobe of op zijn minst een kapstok, behoort tot de standaardvoorzieningen van elk huis. Vaak wordt bij de (ver)bouw hier geen rekening mee gehouden. Naderhand is zo'n probleem niet eenvoudig op te lossen.

Veiligheid
Let op kwalitatief hoogstaand hang- en sluitwerk en overweeg of een beveiliging op de duur niet nodig is. Dit betekent een aantal lege (loze) extra leidingen, die later gebruikt kunnen worden voor de bedrading.

Apparatuur
Televisie en geluidsapparatuur. Laat u niet overvallen en denk over het systeem na. Waar heb ik extra leidingen nodig? Extra telefoonaansluitingen?

Materialen
Probeer door het hele huis de materialen en kleuren enigszins op elkaar af te stemmen. Bijv. de vloer. Vooral bij de iets kleinere huizen werkt dit rustgevend en vergrotend.

Verwarming
Gebruik bij een tegelvloer altijd vloerverwarming. Comfortabel en aangenaam.

Licht
Probeer allerlei lichttrucjes uit. Ik doe dit altijd met een zaklantaarn. Door bijv. een lampje achter de televisie te leggen ontstaat onmiddellijk een heel ruimtelijk effect. Dat geld ook voor een lampje achter de bank, onder een kast in een hoek van de kamer achter een plant enz. Experimenteer! Dat betekent dat u niet te zuinig met wandcontactdozen moet zijn. Bij voorkeur iets boven de plint geplaatst.

Akoestiek
Zoek een goede balans tussen harde en zachte materialen. Dit voorkomt het 'hol' klinken in een vertrek. Voorbeeld: lamellen, gestucte wanden, een vloer van natuursteen, kunstofmeubels verhogen de kans op een slechte akoestiek.

Zomer- en winter
Overweeg eens een zomer en winterinrichting. D.m.v. een meubelopstelling die zomers meer gericht is op het 'buiten'. Maar ook het veranderen van (enkele) gordijnen ontstaat een wereld van verschil! Vergeet niet de accessoires aan te passen.

Bron: typischwonen.nl - Gelezen: 13262x - 29/06/2007 - [Omhoog]