Vind!  Google Woonhelpdesk Gadget


» Overzicht

Termen en begrippen

Oorzaken koolmonoxidevergiftiging

Zoeken op tags


 » Kachel
 » Haard
De belangrijkste oorzaken van het ontstaan van een koolmonoxidevergiftiging zijn:

  • Een verkeerd geïnstalleerd of defect gastoestel: kachel, geiser, cv - of combi -ketel. Het risico van een koolmonoxidevergiftiging wordt aanzienlijk vergroot wanneer het toestel ook nog staat in een kleine, slecht geventileerde ruimte, zoals op een boot, in een caravan en kleine doucheruimte. En als er geen directe afvoer van het toestel naar buiten is.

  • Verkeerde installatie van kachels en open haarden en een slechte afvoer als gevolg van lekken in afvoerbuizen of aansluitingen en gebrekkig onderhoud van de afvoerkanalen.

  • Verkeerde stookgewoonten, bijvoorbeeld door kachels en open haarden te gebruiken als allesbranders. Gas en olie zijn relatief schone brandstoffen. Bij gebruik van hout of haard en kachel als allesbrander gaat vervuiling van de afvoerkanalen en schoorsteen een stuk sneller. Bij een vervuilde schoorsteen komen de verbrandingsgassen ook in huis terecht. Daarnaast is brand een veel voorkomende oorzaak van een koolmonoxidevergiftiging.Bron: Veiligheid.nl - Gelezen: 7565x - 01/01/1970 - [Omhoog]