Vind!  Google Woonhelpdesk Gadget


» Overzicht

Termen en begrippen

 » Kopen » Hypotheek

Effectenhypotheek

Relevante categorieën


 » Kopen

Zoeken op tags


Bij de effectenhypotheek lost u de lening niet af en betaalt u alleen rente. Daarnaast wordt eenmalig een bedrag in een beleggingsfonds gestort.
Bij veel geldverstrekkers mag u uw eigen beleggingsportefeuille inbrengen. Door middel van deze rechtstreekse belegging bouwt u een kapitaal op. Met dit kapitaal lost u aan het einde van de looptijd de hypotheek af.
Door te beleggen is het mogelijk een (aanzienlijk) hoger rendement te halen dan het rentepercentage van uw hypotheek. Maar het kan ook minder goed uitpakken. Beleggen brengt altijd bepaalde risico's met zich mee. De aflossing is dus niet gegarandeerd.
En omdat u het bedrag op één bepaald moment inlegt, het moment dat u de hypotheek afsluit, zit er nog een extra risico aan de effectenhypotheek: het kan zijn dat het net een slecht moment is om te beleggen.

De eenmalige inleg wordt vaak meegefinancierd bij de hypotheekaanvraag. Uw leent daardoor vaak 130% tot 150% van de executiewaarde. Met dit geld kunt u een behoorlijk aandelenkapitaal financieren. De rente over dit meegefinancierde bedrag is niet aftrekbaar.

Kenmerken:

* maximaal belastingvoordeel
* u kunt zonder eigen geld beleggen
* het beleggingsresultaat is onzeker
* forfaitaire rendementsheffing in box 3, 1,20% van het vermogen
* een levensverzekering niet verplicht, dus u bent niet gebonden aan de regels voor levensverzekeringen

Deze hypotheek is interessant voor mensen met een gezinsinkomen boven € 50.000. Komt u hieronder dan is een beleggingshypotheek een betere hypotheek.

Bron: Hypotheek.info - Gelezen: 6580x - 29/06/2007 - [Omhoog]