Vind!  Google Woonhelpdesk Gadget


» Overzicht

Termen en begrippen

 » Kopen » Hypotheek

Hypotheekadvies

Relevante categorieën


 » Kopen

Zoeken op tags


Om een goed hypotheekadvies te krijgen is het belangrijk dat u zelf goed inzicht heeft in uw financiële situatie thans en in de toekomst. Zet goed op een rijtje hoe uw financiën er thans voor staan en welke veranderingen u de komende jaren kunt verwachten.

Hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan het wegvallen van het inkomen van uw partner als er een kind komt, de gevolgen van arbeidsongeschiktheid en werkloosheid, het pensioeninkomen en mogelijke veranderingen in de werkkring.

Als u alle feiten goed op een rijtje hebt, mag u van de hypotheekadviseur verwachten dat hij met al deze zaken rekening houdt bij het geven van een goed advies. Ook moet gekeken worden naar alle fiscale aspecten om tot een goed advies te komen.

Als u bijvoorbeeld al een bestaande levensverzekering heeft, kan het raadzaam zijn om deze mee te nemen naar de nieuwe hypotheek in plaats van deze af te kopen. U behoudt dan in sommige gevallen het recht op een hoge belastingvrije uitkering op de einddatum.

Daarnaast zijn in het advies zaken belangrijk zoals de hoogte van de overlijdensrisicoverzekering, de soort belegging in de beleggingshypotheek, de vergoeding uit een bij [irl=http://www.woonhelpdesk.nl/index.php?wonen=2&vind=nieuwbouw]nieuwbouw en de rentevaste periode.

Bij de keuze van een hypotheek is het niet raadzaam uitsluitend te letten op het rentepercentage. Er wordt veel geadverteerd door banken met stuntaanbiedingen op het gebied van rente, maar let op de valkuilen van goedkope renteaanbiedingen. Veel banken en verzekeraars bieden een "complete" hypotheek aan waarin u kunt sparen en waarin ook de overlijdensrisicoverzekering zit.

Het is echter raadzaam om uw adviseur te vragen om maatwerk, door bijvoorbeeld een geldverstrekker te zoeken die een lage rente aanbiedt en daarnaast een verzekeraar met een goedkope overlijdensrisicoverzekering.

Laat u dus niet zomaar “inpakken” door een adviseur die met een offerte komt van een verzekeraar.

Bron: voorbeginners.info - Gelezen: 9439x - 06/07/2007 - [Omhoog]