Vind!  Google Woonhelpdesk Gadget


» Overzicht

Termen en begrippen

 » Huren » Kamers

Een kamer vinden

Relevante categorieën


 » Huren

Zoeken op tags


Het is zover: je gaat studeren. Een belangrijk aspect hiervan is vaak dat je op zoek gaat naar een kamer; omdat je er aan toe bent om het huis uit te gaan, of omdat je gewoon te ver weg woont om elke dag op en neer te reizen. In dit artikel volgen tips om een kamer te vinden en handige internetadressen.

Je netwerk gebruiken
Goed resultaat geeft de via-via methode bij het zoeken van een kamer. Informeer bij je familie, vrienden, kennissen en vage bekenden of ze een kamer weten of weer iemand anders kennen die een kamer weet. Vertel aan zo veel mogelijk mensen dat je een kamer zoekt. Op die manier heb je altijd kans dat er bij het vrijkomen van een kamer iemand juist aan jou denkt. Als je niet bang uitgevallen bent, kan het ook de moeite lonen om in een wijk waar veel particuliere kamerverhuurders zitten gewoon hier en daar aan te bellen en om een kamer te vragen. Ook deze mensen kunnen je soms via via aan een kamer helpen.

Adverteren
Hogescholen en universiteiten geven vaak krantjes uit waar je tegen een klein bedrag een kameradvertentie in kunt plaatsen. Ook kun je advertenties plaatsen in stads- en streekbladen, en briefjes ophangen in supermarkten en buurtwinkels.

Woonstichtingen
In elk geval is het slim om je ruim van tevoren in te schrijven bij een woonstichting. Vooral in de grote steden heeft zo’n stichting wachttijden voor kamers die kunnen oplopen van bijna twee jaar (bijvoorbeeld Utrecht) tot wel vier jaar (bijvoorbeeld Amsterdam). Als je nog niet zeker weet waar je terechtkomt, kun je je ook in meerdere grote plaatsen inschrijven bij woonstichtingen. Dit kost eenmalig €. 11,- tot €. 35,- per inschrijving.

Bron: Kamerhulp - Gelezen: 7839x - 02/07/2007 - [Omhoog]