Vind!  Google Woonhelpdesk Gadget


» Overzicht

Termen en begrippen

 » Kopen

Opleveringskeuring

Relevante categorieënZoeken op tags


 » Keurig
De oplevering vindt plaats zodra de woning klaar is. U loopt samen met de bouwer door het huis om te controleren of de bouw correct is uitgevoerd. U ontvangt dan ook de sleutel. U kunt daarbij de bouwkundige van de Vereniging Eigen Huis inschakelen. Vraag vooraf de kosten op. Noteert u altijd gebreken en opmerkingen zodat u ze niet vergeet. Eventueel kunt u ook foto's maken. Indien u een bouwkundige meeneemt zal deze de gebreken noteren die binnen een vastgestelde tijd verholpen moeten worden.

Wat houdt een opleveringskeuring in?
Minimaal twee weken voor de oplevering krijgt u de definitieve opleverdatum van de projectontwikkelaar of de makelaar. U wordt door de bouwondernemer uitgenodigd voor de oplevering. U krijgt dan ook de sleutels van het huis. De Vereniging Eigen Huis zegt dat ze bij de bouwkundige keuring gemiddeld 28 ondeugdelijke zaken aantreffen. Daarom is het belangrijk om alle tekortkomingen aan de woning te noteren.
Informeer daarom bij eigenaren van woningen die eerder klaar waren naar de gebreken die zij tegen kwamen. U bent dan al voorbereid. Indien u geen adviseur meeneemt ga dan in ieder geval met twee mensen en neem een fotocamera mee.
Controleer het overzicht met gebreken en onderteken het pas als u het er mee eens bent.

Bron: DIMO - Gelezen: 15153x - 03/07/2007 - [Omhoog]