Vind!  Google Woonhelpdesk Gadget


» Overzicht

Termen en begrippen

 » Verkopen

Eerste daling huizenprijzen sinds 1990

Relevante categorieën


 » Nieuws

Zoeken op tags


 » Nvm
De gemiddelde huizenprijs is in het derde kwartaal voor het eerst in achttien jaar gedaald. Ook werden er in Nederland minder huizen verkocht. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), de grootste makelaarsvereniging van Nederland.

Gemiddeld ging een Nederlandse woning het afgelopen kwartaal voor 248.000 euro van de hand, een daling van 0,3 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. Het aantal verkochte woningen daalde met 13 procent tot nog geen 32.000 ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

De NVM verwacht de eerder geprognosticeerde prijsstijging van 2 procent voor 2008 naar beneden te moeten bijstellen. In het tweede kwartaal steeg de gemiddelde verkoopprijs van een woning met 1,9 procent, over de eerste negen maanden bedroeg de prijsstijging 1,6 procent.

Reden voor paniek is er is volgens NVM-voorzitter Ger Hukker niet. "Met enig cynisme zou je kunnen zeggen dat de slecht functionerende woningmarkt op dit moment de redding is voor de prijzen van woningen."

Bron: Nu.nl - Gelezen: 11340x - 09/10/2008 - [Omhoog]