Vind!  Google Woonhelpdesk Gadget


» Overzicht

Termen en begrippen

 » Verkopen

Prijs koopwoningen weer gedaald

Relevante categorieën


 » Nieuws
 » Kopen

Zoeken op tags


 » Prijzen
Bestaande koopwoningen zijn weer iets in prijs gedaald. In september waren deze woningen gemiddeld 0,6 procent goedkoper dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De prijsdaling was iets groter dan in augustus (0,4 procent). In de voorgaande acht maanden was de prijsdaling van bestaande woningen juist geleidelijk aan afgezwakt.

Vrijstaande woningen zijn vorige maand het meest in prijs gedaald. De verkoopprijzen hiervan lagen 1,8 procent lager. Ook hoek- en tussenwoningen waren goedkoper. Appartementen en twee-onder-een-kapwoningen waren nagenoeg even duur als een jaar eerder.

Regionaal zijn de verschillen in prijsontwikkeling groot. Alleen in Friesland en Gelderland waren de prijzen hoger dan een jaar eerder, in alle andere provincies waren ze lager. In Groningen was de prijsdaling met 3,2 procent het grootst.

Ten opzichte van augustus daalden de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen in september met 0,5 procent. Dat is iets meer dan de prijsdaling in augustus toen de prijzen gemiddeld 0,2 procent daalden ten opzichte van een maand eerder.

In september wisselden bijna 10.000 bestaande woningen van eigenaar. Dat is 6,5 procent minder dan in september 2009. Het aantal verkochte vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen nam toe. Van de overige woningtypen lag het aantal transacties lager dan een jaar eerder.

Er werden in de eerste negen maanden van dit jaar wel iets meer woningen verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar.

Bron: dePers - Gelezen: 9046x - 22/10/2010 - [Omhoog]