Vind!  Google Woonhelpdesk Gadget


» Overzicht

Termen en begrippen

 » Verkopen

Koopsubsidie

Relevante categorieën


 » Kopen

Zoeken op tags


Met koopsubsidie wil de overheid het eigen woningbezit bevorderen. De regels voor koopsubsidie zijn vastgelegd in de Wet bevordering eigenwoningbezit (BEW). Wanneer een aanvrager voldoet aan de voorwaarden, kan hij een subsidie in de vorm van maandelijkse bijdrage in de hypotheeklasten ontvangen. Per 1 januari 2007 is de wet BEW aangepast. Zo zijn de inkomens- en koopprijsgrenzen verruimd. Gevolg: meer mensen kunnen aanspraak maken op koopsubsidie. Verder zijn de regels vereenvoudigd, doordat wordt aangesloten bij de voorwaarden van de Nationale Hypotheekgarantie. Het budget voor koopsubsidie is beperkt. Is het budget op, dan worden geen aanvragen meer in behandeling genomen. De voor 1 januari 2007 toegekende koopsubsidies worden volgens de oude wet BEW gecontinueerd.

Uitvoering koopsubsidie
SenterNovem is verantwoordelijk voor de uitvoering van de koopsubsidie. Bij SenterNovem kunt u terecht voor informatie en het aanvraagformulier koopsubsidie.
Informatie koopsubsidie SenterNovem: http://www.senternovem.nl/rgo/koopsubsidie/index.asp .

Beleid en begroting koopsubsidie
Het ministerie van VROM is verantwoordelijk voor de Wet BEW, de begroting van de koopsubsidie en het beleid dat daarmee samenhangt.

Bron: VROM - Gelezen: 10433x - 01/01/1970 - [Omhoog]