Vind!  Google Woonhelpdesk Gadget


» Overzicht

Termen en begrippen

 » Energie

Het isoleren van daken

Relevante categorieënZoeken op tags


Er zijn verschillende manieren om platte daken te isoleren. In de vaktermen spreken we ook wel van een koud dak, dat wil zeggen dat de isolatielaag zich aan de binnenzijde van het dak bevindt en de dakconstructie aan de buitenkant zit. Bij een warm dak zit de dakconstructie aan de binnenzijde van de isolatie. Ook bestaat het omgekeerde dak, dat houdt in dat de isolatie op de dakbedekking ligt mits uw dak sterk genoeg is om het gewicht te dragen. In uw e-mail schrijft u dat uw dakbedekking waarschijnlijk vervangen moet worden en u het liefst aan de binnenzijde van het dak wilt isoleren. Dat is mogelijk, maar ik denk dat vervanging van de dakbedekking en de isolatiemethode van een omgekeerd dak toch het beste is om de warmte buiten te houden. Er zijn twee opties.

1: Uw dak nakijken of er scheurtjes en gaatjes in zitten. Als dat meevalt, kunt u deze repareren met dakreparatiepasta of met nieuwe stroken dakbedekking.

2: Uw dakbedekking laten vervangen, waardoor het weer jaren meegaat. Om te isoleren zou ik kiezen voor isolatie van buitenaf, omdat deze manier het meest eenvoudig is. Maak uw dak schoon en als er grind op ligt dit eraf halen. Niet op een hoop gooien op het dak in verband met het gewicht daarvan. Plaats platen polystyreen in halfsteens verband en laat een halve plaat verspringen. Breng na elke 2-3 m2 een laag grind op de reeds gelegde platen aan. Wel in de gaten houden dat de platen niet boven de dakrand uitkomen, anders dunnere platen gebruiken (minder isolatiewaarde). Als het dak sterk genoeg is en u wilt erop lopen, kunnen er ook stoeptegels op gelegd worden. Controleer of de afwatering goed verloopt en repareer zonodig de dakgoten. Raadpleeg voor eventueel meer informatie hierover het internet

Bron: Woonkrant - Gelezen: 8827x - 22/08/2007 - [Omhoog]