Vind!  Google Woonhelpdesk Gadget


» Overzicht

Termen en begrippen

 » Taxatie

Overnamekosten

Relevante categorieën


 » Huren

Zoeken op tags


Het overnemen van zaken en het betalen van overnamekosten is altijd vrijwillig. U kunt bijvoorbeeld meubilair of stoffering overnemen van de vorige huurder maar u heeft altijd de keuze om nee te zeggen. Dan moet de vorige huurder de spullen (alsnog) weghalen. Als U zaken roerende zaken overneemt van de vorige huurder, betaalt U de overnamekosten dus aan de vorige huurder.

U kunt alleen 'roerende zaken' overnemen. Dat zijn zaken die niet vastzitten aan de woning. Ónroerende zaken, zoals een badkamer of een CV-installatie, kunt u niet overnemen. Deze worden volgens de wet namelijk automatisch eigendom van de eigenaar/verhuurder, als de huurder die ze heeft aangelegd verhuist.

Als nieuwe huurder betaalt U via de huur voor alle voorzieningen in de woning, dus ook voor eventuele onroerende voorzieningen die de vorige huurder heeft aangelegd. U hoeft dus nooit overnamekosten te betalen aan de verhuurder.

Als U overnamekosten heeft betaald voor onroerende zaken, dan is dat eigenlijk weggegooid geld. U doet er in dat geval goed aan om juridisch advies in te winnen, mogelijk kunt U de overnamesom terugvorderen.

Tegenwoordig kan een vertrekkende huurder die onroerende voorzieningen heeft aangelegd, onder bepaalde voorwaarden een vergoeding aan de verhuurder vragen.

Bron: Huurders.info - Gelezen: 11045x - 01/01/1970 - [Omhoog]